Bedrijfsyoga

Bedrijfsyoga

Waarom steeds meer bedrijven bedrijfsyoga aanbieden

Werken in de corporate wereld is stressvol. De werkdruk is groot en er wordt steeds meer van medewerkers geëist. We zitten urenlang in een verkeerde houding achter de computer, we zitten heel wat uren in vergadering, zitten te lang in de auto door alle files en in onze vrije tijd besteden we teveel tijd met het kijken naar onze tablet of smartphone. Er wordt wel gezegd dat zitten het nieuwe roken is. Teveel zitten is schadelijk voor je gezondheid. Diverse onderzoeken hebben een verband gevonden tussen langdurig zitten en o.a. ziektes als diabetes, hart- en vaatziekten, depressie en overgewicht. Mensen met een zittend beroep hebben meer kans op het ontwikkelen van rug-, nek- en schouderklachten. De meeste werknemers weten dat ze een goede houding moeten aannemen maar vooral als het druk is is men teveel in het hoofd bezig en vergeet men er vaak op te letten. Dit leidt uiteindelijk tot structurele bezoeken aan de fysiotherapeut en wellicht uiteindelijk ook tot ziekteverzuim. Langdurig verzuim komt vooral door psychische aandoeningen (meestal een burnout) en aandoeningen van het bewegingsapparaat (met name RSI).

Steeds meer bedrijven investeren daarom in de gezondheid van hun medewerkers en bieden bedrijfsyoga aan. Uiteindelijk is een bedrijf er ook niet bij gebaat als medewerkers met een burnout thuis zitten of gestresst en onproductief zijn. Yoga draagt bij aan preventie van deze beroepsziekten.

Voordelen van bedrijfsyoga

Yoga op het werk heeft vele voordelen. Hier volgt een beknopte opsomming.

  • Van yoga wordt je fitter
  • Door yoga kun je beter omgaan met stress
  • Door yoga verbetert je concentratie en word je productiever
  • Minder ziekteverzuim
  • Verminderde kans op RSI en andere beroepsziekten
  • Hoger lichaamsbewustzijn
  • Positief effect op de werksfeer

Yoga op het werk

bedrijfsyogaYoga en pilates zijn trainingen voor mind en body. Je doet fysieke oefeningen terwijl je je geest erbij betrekt en de ademhaling is belangrijk. Door het beoefenen van yoga word je leniger, sterker en kun je je beter ontspannen. Er zijn heel veel verschillende yogavormen van heel actief en intensief tot heel zacht en ontspannend. De lesinhoud van corporate yoga sessies kunnen geheel op maat worden ingevuld in overleg met het bedrijf en afgestemd op de behoeften van de deelnemers. De focus kan zijn op ontspanning of juist op beweging, op het verbeteren van de lichaamshouding of een combinatie van deze elementen.

Hoe gaat het in z’n werk?

Bedrijfsyoga sessies zijn gemakkelijk binnen een bedrijf te organiseren in een vergaderruimte waar de stoelen en tafels aan de kant geschoven kunnen worden. Yoganess kan een éénmalige workshop organiseren maar een wekelijkse les binnen het bedrijf is ook mogelijk. Op basis van de behoeften kan een oefenprogramma worden samengesteld. Een les duurt normaal gezien een uur maar dit is geen vast gegeven. Een les kan plaatsvinden in een pauze, vóór of na werktijd. Verder is er alleen een kleine investering in matjes nodig of iedereen kan zijn eigen matje meebrengen.

Meer informatie

Yoganess verzorgt bedrijfsyoga in de regio Antwerpen, Roosendaal en het gebied er tussenin. Voor meer informatie over yoga op de werkvloer en een offerte kun contact opnemen via info@yoganess.be.

Yoganess verzorgt naast bedrijfsyoga ook pilates- en groepsfitnesslessen op locatie!